Drömmen om The Agency

Dela på sociala medier

Det var den 28 oktober 2018. Jag stod vid ett vägskäl.

Var detta det jag ville i mitt liv?

Drömmen om ett konvent hade genomförts, Okamicon. Men jag var inte lycklig. Misstro mig inte. Jag älskar konvent. Men det var något som fattades. Jag var vilse, jag visste inte vem jag var.

Människor har en bild av vem jag är, vem jag ska vara och vilken roll jag ska ha.

Jag kunde inte leva upp till den bilden. Jag var dränkt i misslyckanden och ånger.

Jag grät i min ensamhet. Jag kände mig tom och ville inte leva.

Men då hände det något, när jag var på yttersta botten. Min innersta dröm, det jag egentligen under alla dessa år kämpat för uppenbarade sig. Det jag trodde var min största svaghet blev istället min styrka.

Konventet var ett mål, en pusselbit av flera pusselbitar, men det var inte det slutgiltiga drömmen. Det som fick mig att år ut och år in kämpa, jobba sena kvällar och spendera min tid, min kärlek och min kraft i allt jag gjorde. Drömmen som är större än ett konvent eller en förening. Drömmen som är större än mig själv. Drömmarnas dröm.

Jag vill bota ensamhet och förändra andras liv. Jag vill inte se fler av mina konventsvänner dö i suicid. Men de fortsatte att dö och än idag fortsätter de att dö.

Det var ingen som gjorde något. Slutligen ville även jag dö, men samma likgiltighet fanns kvar i min omvärld. Ja, jag var nära att bli en av dem som dör.

Det var inte det jag ville. Jag ville hjälpa andra. Jag vill ge dem en anledning att fortsätta leva i denna mörka värld. Jag ville ge dem hoppet att orka en dag till.

Trots att de förlorat allt, att ge dem kraften de behöver för att ge livet en chans och finna ljusglimtarna. Jag vill lära dem att se skönheten i sina sprickor.

Jag ville inte bara påverka andras liv med ett konvent som varar i 3 dagar och sen tar det slut. Jag ville verkligen göra skillnad. Jag ville själv få definiera vem jag är, vilken roll jag ska ha och vad som är meningen med allt och den dröm jag brinner för.

Känslor behöver inte vara en nackdel. Det är en styrka att våga visa sig sårbar. Det är det jag ville med mitt ledarskap.

Jag hade hamnat på helt fel spår i mitt liv och fick göra en U-sväng.

Jag slutade i Nakama-Kai för att bygga på den dröm som verkligen betydde något.

Skapelsens kärna som som var källan till allt jag skapade och till projekt och organisationer jag grundade.

”It’s more fun to be a pirate than to join the Navy.” – Steve Jobs

Jag skissade. Jag spånade idéer med andra. Sen tog jag med kompanjoner som delade samma vision, passion och glädje. Jag har nått en av de mest kreativa höjdpunkter i mitt liv.

Och The Agency blev till, med kärnan av min sanna dröm som jag lever för. Den mina lungor andas för. Den mitt hjärta slår för. Event kommer och går. Men drömmen, den består med ett högre syfte än tidigare.

Hjärtat i The Agency är drömmen. Föreningen är dess kropp. Passionen och kärleken flödar. Jag har aldrig känt mig så levande.

Jag förstod att jag måste vara lojal till den dröm jag alltid haft inom mig. Min sanna passion. Min sanna kärlek. Jag har aldrig gett upp den. Istället har min dröm växt och bytt form. Den har genomgått en evolution och det är vackert. Skeppet är redo att segla. Detta är det vackraste jag varit med om och skapat och jag är så nöjd.

” I’ve been rejected, but I was still in love. And so I decided to start over” – Steve Jobs

The Agency är en förening vars syfte är att öka den psykiska hälsan. Vi gör det genom att kombinera vår passion för fandoms med vår erfarenhet kring det svåra och jobbiga i livet.

Vi ska finnas på plats på konvent som en trygg oas att gå till när man är ledsen och nedstämd. Ingen ska vara utan vänner.

Mellan konventen ska vi finnas till för att prata genom våra sociala medier och anordna aktiviteter med fandoms i verkliga livet för de som vill skapa meningsfulla band. Vi förenar det mörka med det ljusa. Det lätta med det svåra.

Det ska gå att prata om sin mentala hälsa och samtidigt finna glädje och glöd i fandoms.

Bli medlem hos oss om du vill stötta vårt arbete att öka det psykiska välbefinnandet.

Vi söker även volontärer som kan hjälpa oss i arbetet att stötta personer. Vill du vara med och hjälpa till? Vi genomför intervjuer löpande.

Hjälp oss att förändra världen till en lite bättre plats.

Hjälp oss att få världen att bli mindre likgiltig.

Hjälp oss att få en person mindre att välja att lämna jordelivet, utan att välja livet.

All kärlek!

Melissa, grundare till The Agency.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *